the hunger project

Honger

Waarom richt de Wereldbol zich op het bestrijden van honger? Honger is een gigantisch maar onzichtbaar maatschappelijk probleem. Er zijn op dit moment bijna 821 miljoen mensen met chronische honger. 821 miljoen!!! Dat is een astronomisch aantal mensen; dat is 1 op de 9 mensen, 11% van de totale wereldbevolking. Chronische honger draait vooral om slecht en eenzijdig eten, resulterend in een structureel tekort aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

Maar het goede nieuws is

 Dat honger het grootste oplosbare probleem ter wereld is. Sterker nog; het einde van honger is in zicht. Met de juiste inspanningen, kunnen we honger vóór 2030 voor eens en altijd de wereld uitbannen. Daar willen we met de Wereldbol natuurlijk graag actief aan meewerken!

The Hunger Project

Met De Wereldbol ondersteunen wij het fantastische werk van de gerenommeerde en bekroonde internationale NGO The Hunger Project. The Hunger Project zet zich al jaren succesvol in voor een duurzaam einde van chronische honger in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Honger gaat over meer dan voedsel alleen… het gaat om mensen

Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld.
Hoe? Door vrouwen en mannen in dorpen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika uit te dagen om te durven dromen, door ze te trainen en inzicht te geven in hun eigen capaciteiten. Door ondernemerschap en leiderschap te stimuleren. Zo kunnen zij zelf het heft in handen nemen en actie ondernemen om hun leven te verbeteren. Samen: iedereen in het dorp doet mee.