De Wereldbol helpt honger te bestrijden

Waarom richt de Wereldbol zich op het bestrijden van honger? Honger is een gigantisch maar onzichtbaar maatschappelijk probleem. Er zijn op dit moment bijna 821 miljoen mensen met chronische honger. 821 miljoen!!! Dat is een astronomisch aantal mensen; dat is 1 op de 9 mensen, 11% van de totale wereldbevolking. Chronische honger draait vooral om slecht en eenzijdig eten, resulterend in een structureel tekort aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Maar het goede nieuws is dat honger het grootste oplosbare probleem ter wereld is. Sterker nog; het einde van honger is in zicht. Met de juiste inspanningen, kunnen we honger vóór 2030 voor eens en altijd de wereld uitbannen. Daar willen we met de Wereldbol natuurlijk graag actief aan meewerken!

foto: Charlotte Vermeer

The Hunger Project

Met De Wereldbol ondersteunen wij het fantastische werk van de gerenommeerde en bekroonde internationale NGO The Hunger Project. The Hunger Project zet zich al jaren succesvol in voor een duurzaam einde van chronische honger in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Honger gaat over meer dan voedsel alleen… het gaat om mensen

Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld.
Hoe? Door vrouwen en mannen in dorpen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika uit te dagen om te durven dromen, door ze te trainen en inzicht te geven in hun eigen capaciteiten. Door ondernemerschap en leiderschap te stimuleren. Zo kunnen zij zelf het heft in handen nemen en actie ondernemen om hun leven te verbeteren. Samen: iedereen in het dorp doet mee.

Investeren in mensen

Met elke gekochte Wereldbol investeer je € 0,30 in het einde van honger. Daarmee kan The Hunger Project:

foto: Johannes Odé

5 broden = 2 moeders

voorlichten over lokaal verkrijgbaar voedzaam voedsel voor hun kinderen – waarmee ondervoeding wordt voorkomen

foto: Ivan Barros

5 broden = 1 vrouw óf man

trainen over women empowerment zodat vrouwen zeggenschap krijgen binnen het dorp – en zo voedselzekerheid en onderwijs op de agenda zetten

foto: Ralf Bodelier

1 brood = 95 dorpelingen

wonen in een dorp met een getraind leiderschapscomité, dat het voortouw neemt in sociale projecten en deze organiseert, leidt en uitvoert – op weg naar zelfredzaamheid voor iedereen

foto: Ralf Bodelier

133 broden = 1 vrouw

krijgt een microkrediet en training waarmee ze een onderneming kan starten – en zo haar gezin kan onderhouden

29 broden = 1 persoon

krijgt via een getrainde vrijwilliger toegang tot een hiv-test, deskundig advies en zorg

*Dit zijn voorbeelden van wat The Hunger Project met de opbrengst kan doen. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften zetten we jouw bijdrage in waar deze het grootste verschil maakt.