Voor de bakker

Driekantbakkerij is de eerste bakkerij waar De Wereldbol dagelijks wordt gebakken. Wij willen dat er zoveel mogelijk bakkers in Nederland meehelpen om honger de wereld uit te helpen. Daarom hanteren wij een nadrukkelijk open opzet. Iedereen is welkom om met onze receptuur aan de slag te gaan en De Wereldbol zelfstandig te gaan bakken en te verkopen. 

De wereldbollen komen de oven uit.

Stichting Driekant Inspireert (SDI) is de voorlopige licentiehouder en merkeigenaar van De Wereldbol. SDI staat garant voor de afdrachten aan The Hunger Project.

De Wereldbol kan worden gebakken met behulp van een grondstofmix, verpakt in zakken van 4,2kg. Hiermee kunnen 200 broden van 350 gram gebakken worden. Vanzelfsprekend worden bij elke zak 200 ouwels meegeleverd om de echtheid van het brood aan te kunnen geven. De prijs per zak van 4,2kg incl. 200 ouwels bedraagt € 120,- waarmee direct € 60,- (€ 0,30 per brood) afgedragen wordt aan The Hunger Project. De overige € 60,- wordt ingezet voor de dekking van de kosten.

De Wereldbol stelt –kosteloos- communicatiematerialen ter beschikking zoals flyers, toonbankdisplays en posters om de consument nader te wijzen en informeren op de nut en noodzaak van het kopen en eten van De Wereldbol.

Vanaf november 2018 starten we een test waarin we samen met een klein en overzichtelijk aantal bakkerijen de uitrol van het project over meerdere locaties zullen gaan beproeven. De eerste pilotbedrijven zijn Goemans Versbakkerij in Heemskerk, Bakkerij Both in Abcoude, Bakker Jan Bronswijk (Hoeve Biesland), Bakkerij Van Esch in Zevenhuizen. Er zullen meer bakkers gaan volgen en we houden je daarvan via deze site op de hoogte.

Wil je als bakker meedoen, neem dan contact op via info@dewereldbol.nl. Of bel met Henk Smit, 06 30152060 of Michel Martens, 06-27025310.

Bekijk de werkwijze-document-Wereldbol van de Wereldbol (pdf).